Hakemisto

Arkisto

Kaikki Numerot

Anarkiaa perhostopissa

Bimboudesta kirjan kirjoittaneet Inka Valima ja Taika Mannila uskovat, että tyttömäisyys on nyt saavuttamassa trendihuippuaan.

Tahroja paperilla

Lauri Törhösen väitöskirja on saanut poikkeuksellista huomiota tänä syksynä. Väitöstä ja siihen liittyvää prosessia on kritisoitu sekä julkisuudessa että tiedeyhteisön sisällä useaan otteeseen. Yksi vähemmälle huomiolle jäänyt asia on se, miten Törhönen kirjoittaa sukupuolesta ja seksuaalisuudesta.

Päätoimittajalta: Palestiina ansaitsee saman tuen kuin Ukraina 

YK:n yleiskokous päätti eilen vaatia välitöntä humanitaarista tulitaukoa Gazaan. Päätöslauselman on tarkoitus suojella alueella asuvaa noin 2 miljoonaa siviiliä, joista valtaosa on lapsia ja nuoria. Päätöslauselman puolesta äänesti 120 maata. Suomi ei ollut näiden maiden joukossa.

Osaavatko eläimet rakastaa, Elisa Aaltola?

Rakkauden ajatellaan usein olevan inhimillinen ominaisuus, johon muut eläinlajit eivät ihmisen tavoin kykene. Kysyimme eläinten eettisiin ja filosofisiin kysymyksiin, ympäristöetiikkaan ja normatiiviseen moraalipsykologiaan erikoistuneelta filosofian tohtori Elisa Aaltolalta, rakastavatko eläimet kuten ihmiset.

Järkiavioliitto

Parisuhdeteemainen kuvituskuva artikkeliin, jossa käsitellään suomalaisten ja thaimaalaisten liittoja.

Suomalaisfirma myy opasta, jonka luvataan auttavan thaimaalaisen vaimon saamisessa. Kallis e-kirja ohjeistaa seksiturismin ja deodorantin käyttämisen saloihin. Miten estää
tilanne, jossa monikulttuurisessa avioliitossa valta kasautuu
suomalaiselle puolisolle?

Rakastuin antifeministiin

Parisuhteen toivoisi olevan voimaa ja iloa tuova asia. Suhteissa on kuitenkin helppo jäädä yksin. Mitä tapahtuu, kun feministi ja antifeministi lyövät hynttyyt yhteen? Miksi seurustella ääripään kanssa? Kaksi feministiä kertoo suhteistaan.